Hoppa till innehåll

Kategori: 2014

Året som gått: 2014

2014 kan sammanfattas som både ett händelserikt och lärorikt år. Det hölls flera interna fototävlingar inom klubben med teman som ”vardag” och ”porträtt”. På klubbmötena diskuterades teknik och vi fick en genomgång i både bildbehandling och mörkerrumsarbete. I maj åkte vi till Skattmansö på utflykt för att titta på forsande bäckar och andra tydliga vårtecken. Vi besökte företaget Allprint i Sala och fick bl.a. nyttiga redigeringstips och information om olika slags papper för utskrift. Vårens klubbcup hade Folkare FK hand om och Sala Fotoklubb var på besök i Avesta. På nationaldagen var det vernissage på Broarnes Café i Sätra Brunn och sommaren följde med tio olika fotoutställningar av klubbens medlemmar, alla med olika teman. Klubbens höstutflykt gick till Stjärnsund, vilket bjöd på mycket vackra omgivningar och de som inte hade möjlighet att vara med fick senare se de andras fina bilder. Tidningen Naturfotoskolans olika kapitel diskuterades och några medlemmar tog med sig egna bilder som anknöt till respektive tema. ”Borta bra” och ”Hemma bäst” var de två teman som tävlades med i höstens klubbcup i Enköping, där Sala fick bra placeringar.

Höst i Stjärnsund: fotoutflykt

Höstutflykten 2014 gick till Stjärnsund. Det var en trevlig fotodag där vi genom sökaren dokumenterade den vackra bruksmiljön med dess omgivningar, åt matsäck och njöt av det trevliga fotovädret.

Stjärnsund    Höstutflykt-Stjärnsund

Foto: Mikael Östmark

Sommarutställningen 2014

Sommarutställningen 2014 ägde som tidigare rum i Fotoriet på Broarnes Café, idylliskt beläget på Sätra Brunn. Vernissagen hölls på nationaldagen den 6 juni och varannan vecka fick utställningen sedan nya bilder av olika fotografer. Det fanns också möjlighet att avnjuta en kopp kaffe och en kaka i solskenet utanför. Du kan se några av utställarna här nedanför!

Hanna Carlbom --- Broarne Broarnes Café, Sätra Brunn. Foto: Hanna Carlbom

 

”Sala nyss” av Per Nestor
Salabilder 2004 – 2007. Staden förändras även i modern tid.
Per Nestor -14

 

”Morgontimmar” av Jennica Norling
Det är så många härliga soluppgångar under sommaren. Även om jag inte varit ute speciellt för att fotografera och min systemkamera ligger hemma så kan det gå att fånga bilder ändå. ”Man tager det man haver”.
Jennica Norling -14

 

”Äventyrslust” av Anna Samuelsson
Jag har valt att ta med foton från platser där jag känner mig hemma och samtidigt fri. Andra kanske skulle koppla ihop de här platserna med fobier. Det är bilder från höga höjder, grottor, gruvor, berg och dimmiga dalar och en del av dessa går bara att nå genom klättring eller vandring. Att vara där i verkligheten är obeskrivligt och jag har velat förmedla känslan av frihet.
anna samuelsson -14
“Ser du vad det här är för sak?” av Mikael Östmark
Denna utställning visar min första bekantskap med makroobjektiv och förmågan att komma nära motivet. Fotografierna föreställer olika föremål i närbild och visar hur någonting trivialt kan få ett helt annat utseende i förstoring. Detta var starten för mig med makroobjektiv för att få grepp om känslan och tekniken. Nu vill jag fortsätta och lära mig mer och utforska andra motiv. Vem vet – om jag blir riktigt biten på det här med makro så kommer det säkerligen fler bilder framöver.
Mikael östmark -14
”Kollektion” av Karl Hilmer Watz
Om en bild kan säga mer än tusen ord, bör flera bilder kunna säga ännu mer. Jag tänker visa några smakprov på detta.

karl hilmer watz -14 (3)karl hilmer watz -14 (2)karl hilmer watz -14 (1)
”Färgstarkt i Rosshyttan” av John Gahm
John Gahm -14

 

”På andra sidan” av Liselotte Eriksson
Naturbilder.
Liselotte Eriksson -14
”Lovisa” av Carl Modigh
Visar trebildsserier som berättar något. Bilder som berör. Bilder som betraktaren blir glad, ledsen, eftertänksam, lycklig eller kanske besviken över att se.

Carl Modigh -14
”Inlandsbanan” av Ann-Louise Carlbom
Följ med mig på en tågresa genom norra Sverige, via Inlandsbanan. Vi börjar i Mora och slutar i Gällivare. En sträcka på 1067 km.
Ann-Louise Carlbom -14

 

Vårutflykt till Skattmansö

En tapper skara av klubbens medlemmar gjorde i maj en utflykt till Skattmansö. Första anhalten var Skattmansödalen. Därefter fortsatte vi till Forsby kvarn, en liten bit från Fjärdhundra, där vi också stannade till och plåtade gamla amerikanare. Vi avslutade dagen med att vandra ner i ravinen i Horsbäcksdalen.

Vårutflykt -14

vårutflykt-14 Per N
Foto: Per Nestor