Skip to content

Date archive for: augusti 2014

Sommarutställningen 2014

Sommarutställningen 2014 ägde som tidigare rum i Fotoriet på Broarnes Café, idylliskt beläget på Sätra Brunn. Vernissagen hölls på nationaldagen den 6 juni och varannan vecka fick utställningen sedan nya bilder av olika fotografer. Det fanns också möjlighet att avnjuta en kopp kaffe och en kaka i solskenet utanför. Du kan se några av utställarna här nedanför!

Hanna Carlbom --- Broarne Broarnes Café, Sätra Brunn. Foto: Hanna Carlbom

 

”Sala nyss” av Per Nestor
Salabilder 2004 – 2007. Staden förändras även i modern tid.
Per Nestor -14

 

”Morgontimmar” av Jennica Norling
Det är så många härliga soluppgångar under sommaren. Även om jag inte varit ute speciellt för att fotografera och min systemkamera ligger hemma så kan det gå att fånga bilder ändå. ”Man tager det man haver”.
Jennica Norling -14

 

”Äventyrslust” av Anna Samuelsson
Jag har valt att ta med foton från platser där jag känner mig hemma och samtidigt fri. Andra kanske skulle koppla ihop de här platserna med fobier. Det är bilder från höga höjder, grottor, gruvor, berg och dimmiga dalar och en del av dessa går bara att nå genom klättring eller vandring. Att vara där i verkligheten är obeskrivligt och jag har velat förmedla känslan av frihet.
anna samuelsson -14
“Ser du vad det här är för sak?” av Mikael Östmark
Denna utställning visar min första bekantskap med makroobjektiv och förmågan att komma nära motivet. Fotografierna föreställer olika föremål i närbild och visar hur någonting trivialt kan få ett helt annat utseende i förstoring. Detta var starten för mig med makroobjektiv för att få grepp om känslan och tekniken. Nu vill jag fortsätta och lära mig mer och utforska andra motiv. Vem vet – om jag blir riktigt biten på det här med makro så kommer det säkerligen fler bilder framöver.
Mikael östmark -14
”Kollektion” av Karl Hilmer Watz
Om en bild kan säga mer än tusen ord, bör flera bilder kunna säga ännu mer. Jag tänker visa några smakprov på detta.

karl hilmer watz -14 (3)karl hilmer watz -14 (2)karl hilmer watz -14 (1)
”Färgstarkt i Rosshyttan” av John Gahm
John Gahm -14

 

”På andra sidan” av Liselotte Eriksson
Naturbilder.
Liselotte Eriksson -14
”Lovisa” av Carl Modigh
Visar trebildsserier som berättar något. Bilder som berör. Bilder som betraktaren blir glad, ledsen, eftertänksam, lycklig eller kanske besviken över att se.

Carl Modigh -14
”Inlandsbanan” av Ann-Louise Carlbom
Följ med mig på en tågresa genom norra Sverige, via Inlandsbanan. Vi börjar i Mora och slutar i Gällivare. En sträcka på 1067 km.
Ann-Louise Carlbom -14