Hoppa till innehåll

Månad: augusti 2015

Vi var med på Salamässan

Årets Salamässa pågick fredag 28 augusti  till söndag 30 augusti

Vi var med och visade ett axplock av medlemmarnas foton. Nytt för i år var att vi hade montern bemannad större delen av tiden mässan var öppen.  Alla intresserade Salabor kunde träffa oss och ställa frågor om klubben, diskutera foto och ha allmänt trevligt. Många besökte oss och visade intresse för att vara med. Det känns extra kul! Ni som besökte oss och funderar på att går med i kubben – Gör det! Välkomna!

Vår fina utställning
Mässförberedelse 1
Några av våra medlemmar
Mässförberedelse 2
Montern var välbesökt
Mässan besökare Per N

Sommarutställning på Café Broarne 2015

För fjärde året anordnade vi en fotoutställning på Café Broarnes  i Sätra Brunn. Vi började med en gemensam utställning med flera fotografer från klubben från 6/6 fram till 21/6.  Från söndagen efter midsommar ställde två nya fotografer från klubben ut i två veckor var. Många passade på att ta en utflykt till Sätra Brunn och Café Broarne för att njuta av alla fina bilder och en god fika i en fantastisk miljö.

Följande fotografer ställde ut efter vår gemensamma utställning.

22/6 – 4/7 Liselotte Eriksson – Vi plåtar låtar 2015
Ett axplock ur ett fotoprojekt som finns på Facebook. Varje vecka under året ska en på förhand given låt illustreras/tolkas med ett nytaget foto.Syftet är att man ska utmana sig själv och utvecklas som fotograf.

Under ytan v6 för webben Uno Svenningssons ”Under ytan”

22/6 – 4/7 Anna Samuelsson – Övergivet & glömt
Hus, järnvägar, båtar – det finns så många platser som av olika anledningar övergivits eller glömts bort. Med tiden tar naturen tillbaka, målarfärgen släpper från fasaden och träden växer in genom fönster och dörrar. Det där förfallet är så vackert och på utställningen delar jag med mig av några av mina foton från dessa platser.

Flygplan LG

5/7 – 18/7 Ann-Louise Carlbom – Blandad kompott
Det blir en blandning från vattendroppar till blommor och stilleben. Ibland färgstarkt och en del urblekt. Det mesta på nära håll. Just nu tycker jag det är roligt att arrangera bilder. Det är inte så lätt att bli nöjd med resultatet, det blir många omtagningar.

5/7 – 18/7 John Gahm – Island juni 2015
Foton från Island som är en fantastisk ö med fin natur och den trevliga staden Reykjavik där dom flesta bilderna är ifrån. Bilder på gejsrar och varma bad är inte med men några vattenfall fick plats i rummet. Hemma fotar jag mest gamla bruksmiljöer och lite natur.

19/7 – 1/8 Mikael Östmark
Min fotoutställning är i år uppdelad på fyra olika teman. ”Kalkbruket”, ”Mobilkameran”, ”Elbasen” och ”Det abstrakta”. Det är helt skilda teman, men som alla intresserar mig på olika sätt och troligtvis beskriver mig ganska bra som amatörfotograf.

19/7 – 1/8 Karl-Hilmer Watz – En resa till Polen våren 2015

2/8 – 15/8 Per Nestor.Sala montage & svets på insidan
Dokumentära bilder från en mekanisk verkstad.
Sala montage
2/8 – 15/8 Miniutställning av flera fotografer från klubben

16/8-29/8 Carl Modigh

Bild till Liselotte från Calle M

16/8-29/8 Jon Forsmark