Hoppa till innehåll

Höstutflykt till Hälleskogsbrännan

Söndagen 30 oktober anordnades en fotoutflykt till brandområdet efter den stora skogsbranden 2014.

Vi var sju entusiastiska medlemmar som tidigt på söndagsmorgonen tog oss ut till Fläckebo och De Wilde Outdoor som anordnar guidade turer.

Vi möttes av vedkokt kaffe och en kort introduktion av Christian och Linn de Wilde innan vi gav oss iväg mot Hälleskogsbrännan som nu är ett över 6000 hektar stort naturområde.

Vi blev guidade på flera olika intressanta fotområden och fick se både stor förstörelse men även början  av något nytt. Många växter och småkryp som bara finns i efterdyningarna av en stor skogsbrand. Intrycket av brandområdet är både skrämmande och fascinerande och Christian tipsade om att den intresserad skulle ta sig tid från våren fram till midsommar att åka dit och fota ungefär var fjortonde dag för att verkligen få med alla växter som blommar i området.

Många forn- och kulturlämningar från bland annat sten och järnåldern har upptäckts i brandens spår.

Efter ett par timmar stannade vi vid en grillplats och dagens lunch i form av grillad korv, med bröd och goda röror serverades. Vädret var strålande men det blåste ganska kallt så det var skönt att värma sig vid brasan ett tag.

Trötta och nöjda åkte vi hem på eftermiddagen. Ett stort tack till De Wilde Outdoor som anordnade en så trevlig och intressant utflykt.

fotoutflykt-hallskogsbrannan-30-okt-001 calle-m-2_redigerad-1 john-g-for-webb karl-hilmer-for-webb fotoutflykt-hallskogsbrannan-30-okt-brand-stamm-for-webb fotoutflykt-hallskogsbrannan-30-okt-svamp-for-webb

Publicerat i2016