Skip to content

Date archive for: april 2016

Vårens Fotoutflykt

Fyra medlemmar trotsade den kalla, snöiga/regniga dagen för ett vårbesök i Fiby urskog och en rundvandring i Ekeby by i Vänge.

Ekeby by har ringgata och en rak bygata, en av de sist bevarade radbyarna, med medeltida karaktär. Ett mycket sevärt besök med massor av detaljer och vackra välbevarade hus att fota. Efter Ekeby åkte vi till Fiby urskog för att förhoppningsvis fota röda blåsippor och skog som varit orörd sedan 1700-talet. På grund av det kalla och tidvis snöiga vädret ville inte sipporna ge oss sin vackraste blomning, men mossa är alltid mossa!

Ekeby by 1 för webb Ekeby by Fönster för webb Ekeby by Lås för webb Ekeby by Nyckel i dörr för webb Fiby urskog april 16 Röd blåsippa för webb Fiby urskog april 16 Björnmossa för webbFiby urskog april 16 Liten ticka på stam för webb Fiby urskog april trädrot för webb

Text och bilder L.Eriksson

Kulturnatta 2016

En lördag i april var det dags för årets upplaga av Kulturnatta och nio fotografer i klubben deltog med sina alster. Precis som förra året var vår klubbutställning mycket populär, till och med redan innan vi hade hunnit sätta upp alla bilder! Besökarna var intresserade och nyfikna och vi blev intervjuade i Sala Allehanda även i år, med både foto och film. En mycket lyckad dag med andra ord!

Micke Östmark
Foto: Mikael Östmark