Skip to content

Author archive for: admin

Här presenterar vi de 6 bilder som fick flest röster på Salamässan 2019

Det visade sig att de 6 bilderna låg väldigt nära varandra i antal röster!

1:a plats: Anna Samuelsson – 33 röster

Anna ljusstråle 1-a

 

 

 

 

 

2:a plats: Calle Modigh – 32 röster

Vattentornet 1 alle 2-a

 

 

 

 

 

3:e plats: Karl Hilmer Watz – 31 röster

Carl Hilmer 3-a

 

 

 

 

 

4:e plats: Anna Samuelsson – 27 röster

Anna Grotta 4-a

 

 

 

 

 

5:e plats: Liselott Eriksson – 24 röster

Liselott Knuthöjdsmossen 5-a

 

 

 

 

 

6:e plats: Annika Krispinsson – 23 röster

Annika Dimhöljd mosse 6-a

Sala Fotoklubb smyckar trapphusen i nybyggda hus

Salabostäder har nu valt de bilder som skall smycka entréerna i Kronparkens ny bostadshus med bilder från Sala Fotoklubbs medlemmar. Fotografer är Johan Lennartsson, Karl Hilmer Watz och Carl Modigh. Inflyttning i husen sker från slutet av september. Då finns bilderna också på plats.

salabostäder1

Traktor

Björkar

Blåsippa1 Blåsippa2

 

 

 

 

Fotosprint

Folkare fotoklubb bjuder in till Fotosprint den 14 september 11.00-13.00. Plats: Sala Silvergruva
I en fotosprint lottas teman fram som skall fotograferas i turordning, ingen redigering. Bildernas lämnas in och bedöms sedan. Välkomna till en trevlig fotostund vid Sala Silvegruva. Gävle och Ludvika fotoklubbar är också inbjudna.

Året som gått: 2018

Det har varit ett händelserikt år! Vi har övat på bildkritik och fått veta mer om hur man startar ett fotoföretag. Vårutflykten gick upp till Klackbergs fina gruvmiljöer. Fotostafetter, bildkollage i Photoshop och montering av bilder är annat som vi har gått igenom under året. Hela sommaren har vi haft en uppskattad fotoutställning vid Sätra Brunn. Vi har tävlat med andra klubbar i Söderfors och dessutom haft en fotoutställning på Kulturnatta. Under årets sista möte gick vi bland annat igenom mer om vad man kan tänka på vid köp av stativ och hur man bäst använder sig av dem vid fotografering med långa slutartider. Vi var dessutom ute och fotade i vintermörkret och det blev många intressanta bilder att visa efteråt! Nu ser vi fram emot ett 2019 fyllt av fotografering, nya kunskaper och både gamla och nya medlemmar på mötena.

Sommarutställning på Sätra Brunn

Vernissage Sätra Brunn-18

Då har vi haft årets vernissage för våran utställning på Sätra Brunn. Liksom tidigare år finns våra bilder att beskåda vid Broarnes Café.

Fram till den 17/6 har vi en gemensam utställning och därefter har två fotografer i taget varsin utställning under tre veckor.
Schemat kommer publiceras under ”Aktuellt” här på sidan. Så varför inte åka och titta på våra bilder och kanske ta en fika.
Utställningen och Caféet har öppet fredagar till söndagar mellan 9–17.

Välkomna!

4-klubbs-tävlingen i Söderfors

Idag söndag 22:a april var vi på redovisning av resultatet i 2018 års 4-klubbstävling mellan Folkare Fotoklubb, Gävle Fotoklubb, Söderfors Fotoklubb och Sala Fotoklubb. Vi samlades i Tierp och det var Söderfors Fotoklubb som höll i redovisningen. Det bjöds på många fina bilder, god mat och fika och trevliga möten med andra klubbmedlemmar. För Sala Fotoklubbs del så blev det flera framstående placeringar, men samtidigt även en del att jobba på inför kommande tävlingar. Å andra sidan så är det så otroligt svårt att tävla i fotografi som är så subjektivt och bilder hamnar olika bra i olika tävlingar.

Domarna i denna tävling hette Peter Lundgren och Erik Lundberg. Båda två kom från Östhammars Fotoklubb och har fotograferat i många år. Vi i Sala Fotoklubb kom på tredje plats i Svart/vita-klassen med temat “Geometri”, tredje plats i Färg-klassen och andra plats i Digitala klassen.

Mer detaljerade resultatlistor kommer att delges klubbmedlemmar framöver.”

Söderfors1 Söderfors2 söderfors3 söderfors4 söderfors5 söderfors6